Zbulimet e Leonardo da Vinçi

Italiani Leonardo da Vinçi (1452-1519) njihet si ndër zbuluesit më të mdhenjë. Ai zbuloj shumë makina dhe mjete të cilat nuk janë ndërtuar gjatë kohës kur ai ishte ende gjallë.

– Ventillimin,
– Busollën,
– Aeroplanin,
– Helikopterin,
– Instrumente mekanike muzikore
-Armën shumë tytëshe,
– Skenën rrutulluese
– Orën me zile,
– Teshat zhytëse
– Gazë maskën
– Parashutën
– Turbinën me ujë
– Orën
– Vinçin
– Tankun
– Syzet
– Makinën me avullë
-Teleskopin