Zbulohet zirkoni 4,4 miliardë vjeçar

Në perëndim të Australisë është zbuluar një zirkon mikroskopik 4.4 miliardë vjeçar.

Zirkoni është minerali më i vjetër i njohur në Tokë.

Ky mineral është shumë rezistent dhe mund të kalojë epokat duke mbetur kimikisht i paprekur, i mbyllur në gurë më të rinj.